Безпечне місце для пошуку відповідей 
про життя та Бога
Безпечне місце для пошуку відповідей про життя та Бога

ЧИ СПРАВДІ Є РАЙ?

Запитання: «Чи справді є рай? Який він і де?»

Відповідь: Так, рай справді існує.

Те, що більшість людей називають «раєм» – це вічне місто, яке Біблія називає «Новим Єрусалимом».1 Воно буде неймовірним. Ось його невеличкий опис:

Кришталево чиста річка тектиме від трону Божого і Агнця [Ісуса] через усе місто. Обабіч річки буде рости дерево життя, що приноситиме дванадцять плодів кожного місяця. Вулиці будуть із чистого золота, неначе прозоре скло. Мури міста будуть зроблені з різних коштовних каменів: смарагдів, оніксів, аметисту, топазу тощо. Не буде потреби ані в сонці, ані в місяці, не буде потреби в храмах чи церквах. Бо присутність Господа буде і світлом, і церквою.2

Однак спражня краса раю ось у чому:

«І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними, і Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерті. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!...Ось нове все творю»!3

Рай належить Ісусові. Він його створив. «Бо то Ним створено все на небі й на землі, видиме й невидиме... усе через Нього й для Нього створено»!4

Хоча Ісус прийшов на землю як Спаситель, одного разу Він засяде як Суддя. Усі люди, що колись жили, воскреснуть із мертвих і постануть перед Його Судом».5

У такому випадку, чи не розумно дізнатися, що говорив Ісус, і як потрапити у рай?

Багато людей думають, що для того, щоб потрапити в рай, треба жити похвальним життям, чи хоча б намагатися уникати серйозних гріхів, як от вбивства.

Але ось що сказав про це Ісус: «...коли праведність ваша не буде рясніша, як книжників та фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне»! Книжники та фарисеї були релігійними прикладами для наслідування. Вони були добрими, «святими» людьми!

Ісус повторив слова пророка Ісаї, що ніхто не заслуговує на рай. Ніхто не може бути достатньо добрим. Добрі справи – це не дорога до раю. Через це і прийшов Ісус на землю, щоб ми могли мати вічне життя.

І ось як це зробити. Рай – це подарунок для тих, хто вірить в Ісуса. «Кожен, хто вірує в Нього, не загине, але матиме життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся».6

Коли починаються наші стосунки з Ісусом, то вони триватимуть вічно. Наші імена стають записаними у книзі життя. Ісус сказав: «Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерті в життя».7

Стосовно раю у нас є вибір: чи відгукнутися на заклик Ісуса і прийняти Його дар вічного життя, чи відкинути його.

Ісус сказав: «Оце ж воля Мого Отця, щоб усякий, хто Сина бачить та вірує в Нього, мав вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня».8

У Писанні читаємо, що у раю буде безліч людей з кожного племені, мови і народу, які матимуть вічне життя через віру в Ісуса.

Що означає вірити в Нього?

Це не означає просто знати, що Він існує, чи знати про Нього. Є різниця між вірою в те, що Петро Порошенко став Президентом у 2014 році, і між тим, щоб знати його особисто. Тому ти можеш знати і вірити, що Ісус є Богом, але Він може не бути присутнім у твоєму житті.

Ось як ти можеш повірити в Нього і бути впевненим у своєму вічному житті. Натисни Не просто сліпа віра.

 Як розпочати стосунки з Богом
 У мене є запитання чи коментар...

(1) Об’явлення 21:2 (2) Об’явлення 21 та 22 (3) Об’явлення 21:3-5 (4) до Колоссян 1:16 (5) Об’явлення 20:11-13 (6) Івана 3:16;17 (7) Івана 5:24 (8) Івана 6:40 (9) 1 Івана 5:11-13

Поділитися з друзями:  

TOP