Безпечне місце для пошуку відповідей 
про життя та Бога
Безпечне місце для пошуку відповідей про життя та Бога

Чому б Богу не створити якесь чудо і довести усім, що Він є?

Запитання: «Чому Бог не зробить якесь явне чудо, яке б довело усім на світі, що Бог існує»?

Відповідь: Багато з нас хоче побачити надприроднє чудо, щоб повірити в Бога. Але зараз уже існує багато реальних фактів, які дають нам підстави вірити в Нього. (Щоб дізнатися більше перейди на Існування Бога).

Але чому Бог просто не явить Себе, щоб усі побачили і ЗМУШЕНІ були повірити, що Він існує? Чудову відповідь на це запитання дає Філіп Янсі у своїй книжці «Ісус, Якого я не знав».

Янсі звертаю увагу на те, що Бог дає нам вибір у нашій вірі. Він говорить: «Моя віра часто страждає від надлишку свободи, надлишку спокуси невірити. Інколи мені хочеться, щоб Бог переповнив мене, переміг мої сумніви, дав мені остаточні докази Свого існування і Своєї турботи. Я хочу знати Бога без краплі сумніву, Якого я можу показати своїм невіруючим друзям». Але потім продовжує: «Що більше я пізнаю Ісуса, то більше я зачарований тим, що Достоєвський називає чудом Божої стриманості».

Ісус міг би влаштувати дивовижні чуда, щоб люди повірили в Нього. Він міг би зцілити цілі міста одним лиш словом. Він міг би розбудувати сьогочасний Київ, додати хмарочосів, удосконалити метро, встановити всюди електронні системи, одним словом вразити людей.

Але Він таке не робить. Чому?

Янсі говорить: «Дивовижним є той факт, що Він відмовляється творити насильні і показові чуда. Бог навіть дозволив, щоб люди, зловживаючи Його свободою, жили без Бога, плювали Йому в обличчя, розп’яли Його. Я вірю, що Бог не чинить ніяких піротехнічних чуд, бо воно не породить тієї віри, яку прагне Бог. І хоча силою можна змусити когось поклонятися, лише любов може породити у нас любов у відповідь, а це якраз те, чого Бог хоче від нас і задля чого створив нас».

Бог хоче, щоб ми пізнали Його як нашого Батька, Друга, Порадника, Утішителя добровільно, а не примусово.

Він дав нам більше, ніж достатньо причин вірити у Нього (див Не просто сліпа віра). Але Він не примушує нас до цього. Ісус говорить: «Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною» (Об’явлення 3:20). Він чекає нашого запрошення, щоб увійти. І якщо ми щиро хочемо дізнатися, чи Він справді існує і Яким Він є, то Він дасть нам знайти і пізнати Себе.

 Як розпочати стосунки з Богом
 У мене є запитання чи коментар...
Поділитися з друзями:  

TOP