Безпечне місце для пошуку відповідей 
про життя та Бога
Безпечне місце для пошуку відповідей про життя та Бога

Чи є різниця між католиками і християнами?

Запитання: «Чи є різниця між католиками і християнами?»

Відповідь: Існують різні християнські конфесії і церкви: католики, пресвітеріани, методисти, православні, баптисти, лютерани тощо. Але бути членом однієї з церков ще не означає бути християнином.

Головне питання полягає у тому, чи людина особисто знає Ісус Христа, чи є у неї особисті стосунки з Богом.

У Євангелії від Івана читаємо: «А всім, що Його [Ісуса] прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його».1 Чому нам треба стати дітьми Божими? Бо інакше Бог буде далеко від нас. Ми можемо знати, що Він існує. Ми можемо знати, що треба поклонятися Йому. Ми навіть можемо знати, що до Нього треба молитися у час потреби. Але між нами і Богом є велика прірва – гріх.

На жаль, ми будемо грішити допоки живемо і дихаємо. Ми будемо робити все по-своєму замість того, щоб чинити по-Божому. Але є спосіб усунути цей бар’єр. Ось як це зробити.

Біблія говорить, що існує покарання за гріх, і воно більше, ніж ти собі можеш думати. Покарання за гріх – смерть. І це не лише за «страшні» гріхи, такі як вбивство. Це Божий присуд за усі, без винятку, гріхи. Біблія каже: «Бо заплата за гріх смерть..»2 Але щоб ми не вмирали, будучи вічно відділеними від Бога, Ісус помер замість нас. Він повністю заплатив за наші гріхи. І пропонує нам повне прощення. Не тимчасове прощення. Навіть за гріхи, які ми вчинимо в майбутньому, ми можемо мати прощення зараз, бо Ісус помер за усі гріхи. Саме тому ми уже зараз можемо мати близькі особисті стосунки з Ним, бо ця прірва уже зникла. Це не означає, що ми стаємо ідеальними і перестаємо грішити. Але це означає, що ми стаємо прощеними, коли віруємо в те, що Ісус помер за наші гріхи.

Але зараз Бог по Своїй великій милості оголошує нас не винними. Він це робить через Ісуса Христа, Який звільнив нас, взявши на Себе наші гріхи. Бог послав Ісуса на смерть, щоб не вмирали ми. У такий спосіб звершилися Божий гнів і справедливість. Ми примирюємося з Богом, коли віримо, що Ісус пролив Свою кров і віддав Своє життя за нас. «Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави, але безкоштовно виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі». 3

Коли ми приймаємо Ісуса Христа у своє життя, Бог оголошує нас «невинними» і тепер ми можемо мати стосунки з Ним і знати Його особисто. Так розпочинаються наші нові стосунки з Богом. Ми уже не просто знаємо, що Бог десь там далеко, а знаємо, що Він тепер живе у нас. У нас є Боже прощення, стосунки з Ним. «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім»!4

Якщо ти хочеш впевнитися чи маєш ти особисті стосунки з Богом, чи твої гріхи прощені і чи немає більше прірви між тобою і Богом, перейди на статтю: Пізнати Бога особисто.

 Як розпочати стосунки з Богом
 У мене є запитання чи коментар...

(1) Івана 1:12 (2) до Римлян 6:23 (3) до Римлян 3:23,24 (4) до Римлян 6:23

Поділитися з друзями:  

TOP