Безпечне місце для пошуку відповідей 
про життя та Бога
Безпечне місце для пошуку відповідей про життя та Бога

Як жити далі?

Для тебе, якщо ти оговтуєшся від страшного стихійного лиха, або переживаєш втрату дорогої людини...

Можливо, ти зараз оговтуєшся від наслідків жахливого лиха, або ж переживаєш втрату друга чи родича... Чи знайдеш ти пояснення у Бога чому так сталося? Мабуть ні. А якщо хтось і пропонуватиме відповідь, то логічно поставити під сумнів таку відповідь. У таких ситуацій питання «Чому»? не є влучним запитанням до Бога. Можливо тому, що якби Він і намагався пояснити, нам би все одно це було незрозумілим.

Проте, Бог дасть відповідь на одне питання, і ось воно: «Яким є Бог насправді? На що ми можемо надіятися? Яка користь з того, що ми проситимемо у Нього допомоги»?

Можливо, тобі здається, що нема нічого більшого за твоє горе. Але Бог більший. Незважаючи на силу лиха, Бог сильніший. Лихо прийшло і пішло, а Бог буде завжди. Що пропонує Бог? Силу. Надію. Майбутнє. Потіху. Він може дати тобі сили пережити цю годину, цей день і так далі.

Павло, один із апостолів Ісуса, написав наступне про труднощі у своєму житті:

«У всьому нас тиснуть, та не потиснені ми; ми в важких обставинах, але не впадаємо в розпач. Переслідують нас, але ми не полишені; ми повалені, та не погублені».1 «Бо Бог, що звелів був світлу засяяти з темряви, у серцях наших засяяв, щоб просвітити нам знання слави Божої в Особі Христовій».2

Як Бог це робить? Неначе вірний друг, який, обмімаючи тебе, каже тобі слова потіхи. Бог може потішити нас і дати нам мир, якщо ми прийдемо до Нього. Відкриваючи Його слово, Біблію, Він промовляє до нас щиро і особисто, неначе друг..

Але можливо щось заважає тобі прийти до Бога. Можливо ти переживаєш багато емоцій і все ще намагаєшся розібратися скільки гніву і розчарування спрямувати на Бога. Або ж ти відчуваєш себе розбитим і думаєш, що Богу байдуже на тебе.

Незважаючи на це, є речі, які не змінюються. Бог є. Обставини можуть заставляти тебе відчувати різне, але Бог турбується про тебе. Він знає про тебе, твої потреби і твій біль. Ісус сказав: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою». Як Він може тебе заспокоїти? Він може взяти на Себе твої тягарі, бо Його сила безмежна. Він може дати тобі знати куди йти далі, бо Він знає майбутнє і може провести тебе через нього.

Ісус сказав: «...навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм».3 Бог лагідно просить тебе довіряти Йому. Він протягує тобі руку підтримки, щоб відновити твою надію. «Господь зламаносердим близький, і впокорених духом спасає».4

Не треба нічого Йому приносити. Він просить прийти з порожніми руками, таким яким ти є зараз. Нічого не треба Йому обіцяти, нічого не треба Йому пропонувати. Бо Бог сам пропонує тобі відбудувати твоє життя, уже не наодинці, а у стосунках з Ним.

Можливо, ти відчуваєш, що жив таким життям, яке Бог не прийме. Ніхто з нас, жодна жива душа, не прожила святого життя. Біблія говорить, що ми усі грішники і позбавлені слави та праведності Божої. Ісус приймає нас, через те, що перетерпів муки на хресті. Ти не один у своїх стражданнях.

Біблія говорить, що Ісус «страждав, та був знайомий з лихом». Він зазнав горя. Він зазнав смерті. Коли помер Лазар, найкращий друг Ісуса, Ісус стояв і плакав. «А як бачив людей, змилосерджувався Він над ними, бо були вони змучені та розпорошені, як ті вівці, що не мають пастуха».

Ісус не лише спостерігав за стражданням, Він також і відчував Його на Собі. Він, що вчинив стільки чуд і що воскрешав мертвих, зцілював хворих, калік, сліпих...Він дозволи почепити Собі терновий вінок на голову, побити Себе і прибити на хресті, тим самим забравши наш гріх. Він помер, але воскрес знову, показавши, що має абсолютну владу над смертю.

Коли Ісус сказав, що прийшов дати нам вічне життя, Він також показав нам, що у Ньому є вічне життя і Він пропонує нам його безкоштовно, як Свій подарунок. «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне».5

Неважливо, що було у твоєму житті чи скільки часу до цього ти думав про Бога. Він пропонує тобі повне прощення і стосунки з Ним.

Він пропонує тобі бути твоїм Богом і жити життя разом з Ним, даючи світло у темряві, силу і надію на майбутнє. Ісус сказав: «Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя».6 Чи хочеш ти, щоб твоє життя було освітлене Його світлом, Його втіхою, Його любов’ю до тебе? Тоді запроси Його у своє життя прямо зараз і отримай стосунки з Богом!

Ісус сказав: «Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною».7 Ти можеш запросити Його у своє життя такою молитвою:

«Ісусе, мені тяжко, а Ти пропонуєш мені спокій. Пробач мені за мої гріхи, що я накоїв у житті, пробач, що жив без Тебе. Я прошу прийди у моє життя. Я хочу, щоб Ти був моїм Богом і вів мене у житті. Я прагну знати тебе краще і любити тебе своїм життям. Дякую за те, що приймаєш мене і робиш мене Своєю дитиною. Амінь».

Ісус сказав: «Усе прийде до Мене, що Отець дає Мені, а того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть».8

 Як розпочати стосунки з Богом
 У мене є запитання чи коментар...

(1) 2 до Коринтян 4:8,9 (2) 2 до Коринтян 4:6 (3) Матвія 11:28-30 (4) Псалми 33:19 (5) Івана 3:16 (6) Івана 8:12 (7) Об’явлення 3:20 (8) Івана 6:37

Поділитися з друзями:  

TOP